barceloneta

Notícies

19/11/2010

La Casa del Porró es rehabilita com a equipament pel barri

La finca situada al número 6 del carrer Sant Carles, coneguda popularment a la Barceloneta com la Casa del Porró, es troba en procés de rehabilitació pel seu nou ús d’equipament. Les obres iniciades aquest novembre permetran restaurar la façana amb l’aspecte original i adequar l’espai interior, conformat de planta baixa i un pis. Està previst que els treballs estiguin acabats el maig del 2011.
 
La finca del carrer Sant Carles, 6, coneguda originàriament com la Casa Solé i més tard com la Casa del Porró, està considerada una mostra de l’arquitectura original de la Barceloneta del segle XVIII. La singularitat dels seus acabats i el fet de formar part de la primera generació de construccions que hi hagué en aquest barri nascut el 1753 confereixen a l’edifici un valor patrimonial a preservar i, alhora, a posar a l’abast de la ciutadania, un fet que serà possible a través del nou ús d’equipament al que es destina la finca.
 
Els treballs de rehabilitació respectaran tant la façana original de l’edifici, que serà restaurada, com la volumetria, que no variarà respecte l’estructura de planta baixa i un pis.
 
Es faran uns nous lavabos, es reformarà l’escala i es dotarà l’edifici d’ascensor, que estarà adossat a la mitgera sud per tal d’alliberar el màxim d’espai. La coberta acollirà les instal·lacions de l’equipament, en la mateixa línia d’aconseguir el màxim profit possible de l’espai. La superfície útil construïda de cada una de les dues plantes serà de 70’73 metres quadrats, que sumen un total de 141’46 m2. Les obres han estat adjudicades per Foment de Ciutat Vella a la constructora Contratas y Obras, que les haurà d’executar en un termini màxim de sis mesos. Està previst, doncs, que la rehabilitació quedi acabada el maig del 2011.
 
La rehabilitació de la Casa del Porró forma part de l’àmbit d’equipament comunitari del Pla de Barris de la Barceloneta, una de les actuacions del qual consisteix en destinar fons per a l’adquisició de sòl i millora de sostre per a ús social i equipaments.
 
L’edifici va passar a ser de titularitat municipal el 12 de juny del 2009, data en la qual es va signar el conveni entre l’Ajuntament de Barcelona i la societat Inmuebles e Inversiones Gumont, que n’era propietària, per a la permuta entre la Casa del Porró i la finca situada al carrer Ginebra, 19-21, que ja ha estat enderrocada per a la pròxima construcció del conjunt d’habitatges que construirà Regesa, i del qual sis pisos es lliuraran a Inmuebles e Inversiones Gumont, en contraprestació a la cessió de la Casa del Porró per a equipament municipal.

Actuacions relacionadas

3.3 FONS PER A L’ADQUISICIÓ I MILLORA DE SOSTRE PER A ÚS SOCIAL I EQUIPAMENTS

Veure >

ajuntament de BarcelonaGeneralitatmapa web - Informació legal